keskiviikko 11. toukokuuta 2016

WhatsApp julkaisi toivotun sovelluksen pöytäkoneille

Keskiviikko 11.5.2016 klo 11.02
 
  
Windows 8:lle, 10:lle ja Applen OS:lle julkaistu työpöytäsovellus sallii WhatsApp-viestittelyn ilman kännykkään tarttumista.

(EPA/RITCHIE B. TONGO)
WhatsAppin toivottu uusi työpöytäsovellus julkaistiin tällä viikolla uusille Windowseille ja Mac OS X:lle. Sovelluksen avulla WhatsAppin viestittely onnistuu pöytäkoneella ilman puhelimeen tarttumista. WhatsApp tiedotti asiasta blogissaan.
WhatsAppin käyttö pöytäkoneella on jo aiemmin onnistunut selainversio WhatsApp Webin kautta, mutta nyt yhtiö on julkaissut ensimmäisen oman työpöytäsovelluksensa. Sovellus toimii Windows 8:lla, 8.1:llä ja 10:llä, mutta ei Windows 7:llä.
Applen koneilla sovellus vaatii toimiakseen Mac OS:n version 10.9 tai sitä uudemman. Voit käydä lataamassa uuden sovelluksen WhatsAppin kotisivuilta tämän linkin takaa.
WhatsApp seuraa asiassa omistajansa Facebookin esimerkkiä, sillä somejätti julkaisi hiljattain omasta Messenger-sovelluksestaan itsenäisen työpöytäversion, huomauttaa asiasta uutisoinut VentureBeat.
Selainsovelluksen tapaan työpöytäsovellus vaatii älypuhelinta tunnistautumiseen skannattavan QR-koodin kautta. Kun tunnistautuminen on tehty, sovellus synkronoi itsensä puhelinsovelluksen sisällön kanssa. Sovellus toimii muutenkin samaan tapaan selainversion kanssa.