torstai 12. toukokuuta 2016

Uimastadion avaa maauimalakauden sunnuntaina

Perjantai 6.5.2016 klo 18.59 (päivitetty klo 19.13)
 
  
Helsingin uimastadionilla pääsee pulikoimaan jo äitienpäivänä. Muut maauimalat avataan yleisölle myöhemmin.
Uimastadionin kausi alkaa perinteiseen tapaan äitienpäivänä.
Uimastadionin kausi alkaa perinteiseen tapaan äitienpäivänä. (FRANK LEIMAN)
Äitienpäivän viikonlopuksi on ennustettu aurinkoista säätä. Lämpö voi innostaa rohkeimmat uimaankin. Jos vielä talven jäljiltä hyiseen meri- tai järviveteen pulahtaminen ei houkuta, pääsee ulkoilmassa uimaan ainakin Helsingin uimastadionilla. Olympiakisoja varten aikoinaan rakennettu uintipaikka avaa porttinsa yleisölle sunnuntaina.
Helsingin muut perinteiset maauimalat, Pirkkolan uimaplotti ja Kumpulan maauimala, avataan myöhemmin. Kumpulan kausi alkaa 28. toukokuuta ja Pirkkolan 3. kesäkuuta.
Jo reilun viikon päästä, 16.5., pääsee pääkaupunkiseudulla kokeilamaan myös pitkään odotettua Leppävaaran maauimalaa Espoossa. Leppävaaran uimahalli avattiin talvella mittavan remonin jäljiltä, ja sen tontille rakennettiin upouusi maauimala. Siellä uimareita palvelee 50 metriä pitkä ja 25 metriä leveä kilpa-allas.
Turussa Samppalinnan maauimala on tämän kesän remontissa. Kupittaan maauimala avataan 28. toukokuuta. Touko-kesäkuun vaihteessa avataan myös esimerkiksi Porin, Keravan ja Hyvinkään Sveitsin maauimalat. Hämeenlinnan Ahvenistolla pääsee uimaan jo 18.5., Riihimäen maauimala taas aukeaa kesäkuun puolessavälissä.
Vaikka sää voi toukokuunkin puolella olla varsin kesäinen, alkaa uimarantojen valvonta vasta kesäkuun puolella koulujen lomien alettua.
MARIANNE ZITTING