keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kännykän keksijä: puhelimen jatkuvalle lataamiselle tulee pian loppu

Tiistai 10.5.2016 klo 14.53
 
  
Mobiiliteknologian pioneerin mukaan kännykkäalan tulevaisuus on langattomassa lataamisessa, kertoo CNN.
Energousin tavoitteena on levittää langattoman lataamisen teknologiaansa kansainväliseksi standardiksi.
Energousin tavoitteena on levittää langattoman lataamisen teknologiaansa kansainväliseksi standardiksi. (KUVAKAAPPAUS / ENERGOUS)
Ensimmäisen kaupallistetun kännykän Motorolan leivissä 70- ja 80-luvulla luonut Marty Cooper kertoo CNN:n haastattelussa matkapuhelinten seuraavan suuren jutun olevan langaton lataaminen, joka pistää stopin jatkuvalle latureiden tarpeelle. Uudenlaisen lataamisen tarve tulee kasvamaan erilaisten puettavien älylaitteiden yleistyessä.
- Et halua ottaa niitä kaikkia pois ladataksesi jokaisen erikseen. Siksi niiden pitäisi latautua koko ajan, Cooper sanoo.
Useat yritykset ovat kehittäneet ratkaisuja langattoman lataamisen pulmaan, johon on ehdotettu muun muassa lasereita ja ääniaaltoja. Kännykän keksijän mukaan vastaus on kuitenkin radioaalloissa, joita kehittää Energous-yritys, jonka hallituksen jäsen Cooper on.
Energousin visioissa älylaitteet voivat langattomasti imeä energiaa ilmasta muuntamalla radioaaltoja virraksi. Energousin konsepti ei ole täyttä kuvitelmaa, vaan yhtiö on jo saanut Yhdysvaltain viranomaisilta luvan luomilleen WattUp- lähettimille, jotka lataavat langattomasti tietynlaisia laitteita.
Teknologian yleistymisen tiellä ovat viranomaissäätelyn lisäksi laitevalmistajat, joiden pitäisi omaksua teknologia omiin laitteisiinsa, jotta langaton lataus WattUppin kautta onnistuisi. Cooper kuitenkin uskoo yrityksen tulevaisuuteen.
- Energous on ainoa kätevä ratkaisu tähän ongelmaan. Se ei vaadi kuluttajalta toimenpiteitä eikä ole muutenkaan näkyvää, Cooper sanoo.
Asiasta kertoi Tivi.