maanantai 30. toukokuuta 2016

Säästä tuntuvasti bensoissa - suomalaismies kehitti nerokkaan kännykkäsovelluksen

Sunnuntai 29.5.2016 klo 12.00
 
  
Keskivertoautoilija säästäisi sovelluksen avulla vuodessa 100 euroa polttoainekuluissa.
Sovelluksen kartasta voi rajata haluamansa alueen huoltoasemien hintatiedot.
Sovelluksen kartasta voi rajata haluamansa alueen huoltoasemien hintatiedot. (RIKU PELANDER)
Ohjelmistokehittäjä Riku Pelander törmäsi usein samaan ongelmaan. Juuri kun hän oli tankannut auton, niin hän huomasi, että naapurihuoltoasemalla oli halvempaa. Se ärsytti.
- Itse ajelen autolla paljon ja tilanne tuli usein vastaan. Ajattelin, että tunne on varmasti tuttu monelle muullekin, Pelander kertoo.
Niinpä Pelander päätti kehittää sovelluksen, jonka avulla voisi tarkistaa huoltoasemien litrahinnat ja löytää siten alueen edullisimman tankkauspaikan. Pelanderin kehittämässä Tankille-sovelluksessa on mukana kaikki Suomen 2 396 huoltoasemaa paikkatietoineen. Sen lisäksi sovelluksessa voi käynnistää navigoinnin. Käytännössä sovellus toimii niin, että kartalta rajaamalla voi tarkastella huoltoasemia bensiinin litrahinnan ja etäisyyden mukaan.
- Kun sovellusta käyttää säännöllisesti, säästöjäkin kertyy. Tietysti mitä enemmän ajat, sitä enemmän säästät, Pelander summaa.
Kun suomalainen keskivertoautoilija ajaa vuosittain 25 000 kilometriä, hän säästäisi sovelluksen avulla vuodessa 100 euroa polttoainekuluissa, Pelander laskee. Hänen mukaansa summa on arvioitu noin viiden sentin litrahintasäästöllä per tankkauskerta.
Aktiiviset käyttäjät
Sovellus perustuu yhteisöllisyyteen. Käyttäjät raportoivat tuoreimman litrahinnan, joka päivittyy palveluun reaaliajassa. Sovellus valitsee valmiiksi käyttäjää lähimmän aseman, mutta sen voi myös vaihtaa nopeasti.
- Olen pyrkinyt tekemään sovelluksen käytön mahdollisimman helpoksi. Hinnat on helppo ja nopea lisätä - siihen pitäisi mennä vain kymmenisen sekuntia.
Sovellus on ladattavissa keskiviikkona 1. kesäkuuta alkaen. Nyt sovellusta ovat testailleet ennalta 50 testikäyttäjää.
- Kiitosta on tullut kovasti. Jotkut innostuivat siitä melkoisesti ja ovat päivitelleet sinne jo kymmeniä hintatietoja, Pelander kertoo.
Bensa-asemia ei pysty vielä tarkastelemaan oman ajoreitin mukaan, mutta ominaisuus olisi tarkoitus saada myöhemmin sovellukseen mukaan. Pelander suunnitteleekin alustavasti sovelluksen laajentamista.
- Ehkä tulevaisuudessa käyttäjät voisivat myös lisäillä huoltoaseman tietoihin niiden palveluita. Ja jos he ovat innokkaita ottamaan kuvia, sekin ominaisuus voisi olla mahdollista, samoin kommentointi esimerkiksi siitä, miltä huoltoaseman ruoka maistui, Pelander pohtii.
Sovelluksen saa ladattua Android 4.0.3-malliin tai sitä uudempiin ja iPhone iOS 8.0 -malliin tai sitä uudempiin.
Riku Pelander kyllästyi harmittelemaan, kun naapurihuoltoasemalla oli halvempaa bensaa ja kehitti sovelluksen.
Riku Pelander kyllästyi harmittelemaan, kun naapurihuoltoasemalla oli halvempaa bensaa ja kehitti sovelluksen. (RIKU PELANDER)
Kuvakaappauksia sovelluksesta.
Kuvakaappauksia sovelluksesta. (RIKU PELANDER)