keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Suomalainen pilkkimispeli nousi kulttihitiksi maailmalla

Maanantai 9.5.2016 klo 09.53
 
  
Ice Lakes on tamperelaisen Iceflake Studiosin luoma perisuomalainen pilkkimispeli, joka kiinnostaa myös ulkomaalaisia.
Ice Lakes on supisuomalainen pilkkipeli, josta myös ulkomaalaiset ovat innostuneet.
Ice Lakes on supisuomalainen pilkkipeli, josta myös ulkomaalaiset ovat innostuneet. (ICEFLAKE STUDIOS)
Noin kolme viikkoa sitten julkaistu Ice Lakes on noussut kansainvälisen PC-pelien Steam-digijakelupalvelun kymmenen suosituimman uuden julkaisun listalle, jolla peli on viihtynyt jo toukokuun alusta. Kirjoittamisen hetkellä peli löytyy myydyimpien uusien julkaisujen listalta sijalta 9.
Ice Lakes mainostaa Steamissa muun muassa pilkkimisen realistisilla fysiikoilla, kalojen uskottavalla käyttäytymismallilla ja laajalla valikoimalla kalastusvälineitä. Lisäksi pelissä on 32 pelaajan moninpeli netissä tai lähiverkossa, ja pilkkimisessä voi kisata 15 eri kilpailumuodossa sekä 12 turnauksessa. Kalalajeja pelissä on yli 20 ja kenttiä 10.
Peli on saanut hyvän vastaanoton pelaajiltaan, sillä sen keskimääräinen Steam-käyttäjien antama arvosana on "Erittäin myönteinen". Pelaajien antamista 53 arviosta yhteensä 46 on myönteisiä.
Pelaajien antamista arvioista suurin osa tulee suomalaisilta, mutta peli on tekijöiden mukaan suosittu myös muualla maailmalla. Yle Uutistenhaastattelussa tekijät kertoivat peliä myydyn jopa aurinkoisiin maihin Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, kuten Kiinaan ja Brasiliaan.
Iceflake Studios on vuonna 2007 perustettu indie-pelifirma, joka on tehnyt useita pienimuotoisia pelejä PC:lle ja mobiilialustoille. Yhtiön muita pelejä ovat muun muassa PC:n biljardipeli Premium Pool ja ilmatorjuntapeli Target Horizon mobiililaitteille.