torstai 5. toukokuuta 2016

Jos haluat yhden hyvän grillikastikeohjeen, on se tässä!

Perjantai 29.4.2016 klo 10.31
Jos grillikausi ei ole vielä käynnistynyt, on vappuna korkea aika ottaa grilli esille. Viimeistele grillaukset tällä mahtavalla olutkastikkeella.

Porvoon kupeessa sijaitsevan ravintola Vanhan Navetan omistaja ja keittiömestari Jari Pekanlehto paljastaa superhyvän grillikastikkeensa reseptin.
Herkullisuuden lisäksi kastike on myös helppo. Sitä kannattaakin tehdä iso satsi, sillä oikein säilytettynä (jääkaapissa ja suljetussa purkissa) kastike on hyvää vielä vuodenkin kuluttua.
- Kastike on tarkoitettu grilliruuan viimeistelyyn ja epäsuoralla tulella valmistettavien ruokien marinointiin. Kastikkeessa oleva sokeri saattaa palaa, jos liekit ovat liian lähellä, Pekanlehto kertoo.
Kastikkeen voi halutessaan valmistaa vaikka Coca-Colasta, ja jos siihen haluaa savunmakua, voi siihen lisätä nestemäistä savua. Hapokkuudesta pitävät voivat lisätä joukkoon punaviinietikkaa ja sinapinsiemeniä oman maun mukaan.
Vanhan Navetan tunnelmaa.
Vanhan Navetan tunnelmaa. (EEVA PALJAKKA)
Laiskan kokin olutgrillauskastike
2 l tummaa olutta
400 g fariinisokeria
3 dl ketsuppia (esim. Heinz)
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
teelusikan kärjellinen cayanne-pippuria
1. Laita olut ja fariinisokeri kattilaan, keitä niin kauan että jäljellä on enää 8 dl.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

2. Yhdistä loput aineet olutsokeriliemeen, sekoita tasaiseksi ja pidä kattilaa kokoajan sekoittaen levyllä niin kaun, että kastike pulpahtaa kerran.
3. Laita kastike kuumana puhtaaseen säilykepurkkiin ja korkki kiinni, näin saat tuotteesta säilykkeen, joka kestää vaikka seuraavaan grillaussesonkiin.

Vinkki!
Kastike sopii loistavasti myös rasvaiselle kalalle. Sudi kastiketta esimerkiksi grillatun lohen pinnalle.
Ravintola Vanha Navetta, Henttalantie 20, Kerkkoo
Lisää grillausvinkkejä ja -reseptejä löydät Iltalehden Grillaus-lehdestä, joka on nyt kaupoissa!