torstai 25. helmikuuta 2016

Kerran elämässä - mene tänne, jos voitat lotossa!

Sunnuntai 31.1.2016 klo 21.25
 
  
Jos lotossa lohkeaa kunnon potti, voi halpismatkat massakohteisiin unohtaa. Lottovoittajalla unelmamatka ei ole rahasta kiinni.

Minne sinä lähdet sitten kun - tai jos - lotossa tai muussa rahapelissä tupsahtaa päävoitto? Listasimme luksusmatkoja, joista moni tyytyy vain haaveilemaan. Onnekkaimmat toteuttavat ne. Eivätkä he kysele hintojen perään.
1. Maapallon toiselle puolen
Miksi tyytyä lähtemään sinne, missä pippuri kasvaa? Kaikki maailman musta-, valko- ja viherpippurit kasvavat kuulemma Intiassa, Malesiassa ja Vietnamissa. Kauemmaskin pääsee. Karttapalloa pyöräyttämällä selviää, että esimerkiksi Tyynessämeressä sijaitsevat Cookin saaret ovat meihin nähden toisella puolen palloa. Sinne siis.
Cookin saarilla voi suunnata vaikka Atiulle, jonka luonto on säilynyt äärimmäisen alkuperäisenä. Hiljaiselta saarelta löytyy hiekkarantoja, joille ei eksy kukaan muu. Täällä voi kuvitella olevansa Robinson Crusoe. Kun näin kauas lähtee, kannattaa välietapiksi ottaa esimerkiksi Uusi-Seelanti, jonka liitännäisvaltio Cookin saaret on.

(ALL OVER PRESS)
2. Luksusjunalla menneen maailman tyyliin
Kun on kyllin varakas, ei ole tarvetta kiiruhtaa minnekään. Matkaa voi taittaa luksusjunalla. Niistä kuuluisin on eteläafrikkalainen Rovos Rail, jonka kyydissä yhdistyvät menneen maailman tyylikkyys, ainutlaatuiset maisemat ja luksus. Luksusjunamatkailua voi harrastaa myös muilla maailmankolkilla. Singaporesta voi matkata Thaimaahan Eastern & Oriental -yhtiön junilla. Intiassakin on oma luksusjunansa, joka liikennöi Delhistä Bombayhin.

3. Purjehdusloma Karibialla
Olisipa leppoisaa purjehtia pitkin Karibianmerta, rantautua kivoille pikkuisille saarille ja nauttia elämästä. Kun tilillä on riittävästi katetta, ei haittaa saati hidasta, vaikka ei osaisi purjehtia. Karibian saarivaltioihin tutustumisesta haaveileva voi vuokrata käyttöönsä oman purjeveneen miehistöineen.

4. Räätälöity safarimatka
Nyt on kiire kokea safari Afrikassa. Jos salametsästystä ei saada kuriin, Afrikan norsut on metsästetty sukupuuttoon 10-15 vuodessa. Hyvin ei mene muillakaan The Big Fiveen (leijona, elefantti, leopardi, sarvikuono ja puhveli) luetuilla eläimillä.
Safarielämä voi olla todellista luksusta yksityisessä safarilodgessa, jossa palvelu pelaa. Eläimiä ei tarvitse lähteä bongaamaan ison turistiryhmän kanssa, vaan rahakas turisti voi ostaa oman safarioppaan ja kuljetuksen.

5. Etelämantereen risteily
Miltä tuntuisi nähdä omin silmin paikka, joka on yleensä tuttu ainoastaan luontodokumenteista? Paikka, jossa hyvin harva on käynyt. Kohde on tietenkin Etelämanner. Sinne pääsee Ushuaiasta, Argentiinan Tulimaasta käsin lähtevällä risteilyllä. Risteilyn aikana laiva poikkeaa useissa kohteissa Antarktiksen niemimaalla ja sen lähisaarilla, joihin rantaudutaan perämoottorilla varustetuilla kumiveneillä. Entinen tutkimusalus, nykyinen risteilijä ottaa vain hieman yli sata matkustajaa. Heistä huolehtii noin 40 hengen miehistö.
Tämä jos mikä on unohtumaton kerran elämässä -matkakokemus. Vuoden kuluttua toteutettavan ja Olympian myymän matkan hinta on viisinumeroinen.

6. Elä kuin sheikki
Onkohan suomalaisen mahdollista edes tottua sellaiseen luksukseen ja pokkurointiin, jota maailman loistohotelleissa saa? Sitä voi kokeilla Dubain kuuluisassa Burj Al Arab -hotellissa, jossa voi majoittua ainoastaan sviiteissä. Matkailija voi siirtyä lentokentältä hotelliin helikopterikuljetuksella tai Rolls Roycella. Hotelliin sisäänkirjautuminen hoituu omassa sviitissä. Käyttöönsä voi saada jopa oman hovimestarin. Eikä lysti liki kaikenlaisiin toiveisiin varustautuneessa hotellissa siihen lopu. Ei kun elämään herroiksi.
TEKSTI KATARIINA LEHTIKANTO KUVAT MOSTPHOTOS, ALL OVER PRESS