lauantai 13. helmikuuta 2016

Saattohoito

Espoo avaa oman osaston kuoleville

ESPOON KAUPUNKI
Espoon sairaala rakennetaan Jorvin sairaalan viereen.
Parantumattomasti sairaat espoolaiset saattohoitopotilaat saavat nyt kotikaupunkiinsa oman osaston.
Puolarmetsän sairaalassa aloittaa maanantaina kymmenpaikkainen saattohoito-osasto Puolarvilla. Kun Espoon uusi sairaala otetaan käyttöön Jorvin alueella vuodenvaihteessa, osasto muuttaa sinne.
Osastolla hoidetaan erityisesti syöpäpotilaita, mutta myös muita pitkälle edennyttä, kuolemaan johtavaa sairautta sairastavia.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kunnat päättivät vuosi sitten, että ne kehittävät saattohoitoa niin, että sitä saisi tasapuolisesti asuinkunnasta riippumatta. Erityistason saattohoitoa on jo aiemmin pyritty kehittämään esimerkiksi Katriinan ja Suursuon sairaaloissa ja myös Espoossa kotisairaanhoidossa vuosien ajan.
Uusi yksikkö helpottaa parantumattomasti sairaan oireita ja myös tukee potilasta ja hänen läheisiään muuten. Osastolla työskentelee 11 sairaanhoitajaa, palveluvastaava ja lääkäri, muualta sairaalasta saa myös sosiaalityöntekijän ja terapiahenkilöstön apua tarvittaessa. Puolarvilla ja kotisairaanhoito tekevät tiivistä yhteistyötä niin että ihminen pääsee tarvittaessa siirtymään helposti osaston ja kotinsa välillä.