torstai 25. helmikuuta 2016

Viisi halpaa majoitusta Lapin hiihtokeskuksissa

Keskiviikko 13.1.2016 klo 13.03
 
  
Listasimme viisi edullista majoitusvaihtoehtoa, jotka löytyvät aivan kotimaisten laskettelukeskusten kupeesta. Halvimmasta saa sänkypaikan 20 eurolla.
Lapista löytyy myös edullista majoitusta. Kuvituskuva.
Lapista löytyy myös edullista majoitusta. Kuvituskuva. (MOSTPHOTOS)
Toisin kuin moni luulee Lapista löytyy myös edullista majoitusta budjettimatkailijoille. Hostellit ja majatalot ovat hyviä vaihtoehtoja, mikäli hotellit ja mökin tuntuvat liian tyyriiltä. Varsinkin yksin tai kahdestaan matkustaville hostelli on monella tapaa hyvä vaihtoehto.
Listasimme viisi edullista majoitusvaihtoehtoa, jotka sijaitsevat lähietäisyydellä hiihtokeskuksista. Listauksen kriteereinä oli hinta, palveluiden läheisyys ja helppokulkuisuus.
Saariselkä Inn
Saariselkä
Majatalo Saariselkä Inn sijaitsee aivan tunturikeskuksen ytimessä, panimoravintolan kupeessa. Esimerkiksi kahden hengen huone hiihtolomaviikolla 8 maksaa 63 euroa per yö. Hintaan kuuluu aamupala ja sauna. Huoneissa on kaikki perusyöpymiseen tarvittavat välineet. Majatalosta on lyhyt matka laduille ja rinteille laskettelijoita kuljettava bussi pysähtyy panimon edessä.
7 Fells Hostel
Äkäslompolo, Yllästunturi
Noin kaksi vuotta sitten toimintansa aloittanut hostelli tarjoaa sekä mökkejä että makuusalimajoitusta edulliseen hintaan. Edullisimmillaan sängyn saa kahdeksan hengen makuusalista 19,50 eurolla. Kahden hengen huoneet ovat alkaen 45 euroa yö. Mökit ovat sesonkina haluttuja, mutta makuusalipaikkoja yleensä löytyy. Peseytymistilat, keittiö ja olohuone ovat yhteiset. Hostelli sijaitsee 20 minuutin kävelymatkan päässä Äkäslompolon kylän keskustasta. Liikkumaan pääsee muun muassa ski bussilla ja potkukelkalla.
Hostelli Hullu poro
Levitunturi
Kahden kilometrin päässä Levin ytimestä sijaitseva hostelli sopii yksin tai porukalla matkustaville. Jokaisessa huoneistossa on kaksi makuuhuonetta ja oleskelutila keittiönurkkauksella. Noin 50 neliön huoneiston voi varata kokonaan, jolloin siihen mahtuu neljä majoittujaa. Vaihtoehtoisesti huoneistosta voi varata vai toisen makuuhuoneen tai pelkästään yhden sängyn. Kahden hengen huoneen hinta on 60 euroa per yö ja petipaikka maksaa 30 euroa. Hostellin ohi ajaa ski bussi.
Sallatunturin tuvat
Sallatunturi
Erämaan keskellä oleva Sallatunturi tarjoaa matkailijoille upeita maisemia ja suurempi tunturikeskuksia edullisempaa majoitusta. Huokean hintaista majoitusta löytyy muun muassa Sallatunturin tuvalta, jossa kahden hengen yöpyminen pienessä mökissä maksaa 65 euroa per yö. Noin 25 neliön mökissä on minikeittiö ja kaksi vuodetta sekä pesukone. Sallan hiihtokeskus on vajaan kilometrin päässä tuvilta ja ladut lähtevät kävelyetäisyyden päästä.
LumiNenä Guest House
Pyhätunturi
Majatalo Luminenä sijaitsee noin 900 metrin päässä Pyhätunturin hiihtokeskuksesta. Kahden hengen huone kiivaimman sesongin aikaan maksaa 75 euroa. Huoneessa on parivuode, ja aamiaisen voi tilata maksusta. WC ja peseytymistilat ovat yhteisiä muiden majoittujien kanssa. Hiihtokeskukselle matka taittuu parhaiten kävellen tai suksilla.