perjantai 12. helmikuuta 2016

Hälsan

Din hälsa består av flera delar!

 

Test
  Beräkna ditt BMI!
ajurveda_logga_ny.jpg
 Kolhydrater
  Gi-värde för att
kontrollera sötsuget!
ajurveda_logga_ny.jpg
 Energibehov

 

 

 

Välbefinnande är inte något ouppnåeligt utan du kan uppleva den varje dag på olika plan i din vardag. Ofta reflekterar du kanske inte över att den redan finns där!
Det är en levnadskonst att uppskatta det du redan har, att kunna se klart på ditt liv! Genom att tillföra god hälsa och komplettera med de delar som saknas kan du komma ytterligare en bit på vägen!
idorna
Ohälsa uppkommer ofta om obalans infinner sig i livet och hälsa återtas bäst genom att du återskapar balansen igen. Något som kan ske genom att du avsätter vilja och tid, för att ändra riktning, något som på sikt kan leda till en märkbar positiv förändring!
Flera år av ohälsosamt leverne kan vara orsaken till starten för ett förändringsarbete! Ett försämrat allmäntillstånd kan ha sin upprinnelse i hur du mår psykiskt! Stress och dålig sömn kan kanske vara den bakomliggande faktorn! depression, eller än värre en plötslig sjukdom! Men ofta är det dessvärre tidsbrist, en viss lättja och bekvämlighet vad gäller kost och motion som ligger bakom, detta är ofta den tragiska sanningen! Men vi är många som sitter i samma båt!
Olika delar påverkar din hälsa: kosten du äter påverkar ditt psykiska välbefinnande, hur du mår! Ditt psyke påverkar i sin tur hur du agerar i din vardag. Och ditt psyke kan i sin tur påverka hur du tar upp näringen av kosten!
Exempelvis flera hormoner i ditt hormonsystem påverkas av såväl kosten, som av psyket! men även av om du tränar och håller kroppen i trim eller ej! Allt hör samman, människan är en helhet! Din kropp är en helhet!