keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Maailman upeimmat patikkareitit

Sunnuntai 5.6.2016 klo 20.00
Klikkaa pientä kuvaa vasemmalla näet kuvia kohteesta
  
Joko kotimaan polut on tallattu?
Eri puolilta maailmaa löytyy toinen toistaan upeampia vaellusreittejä.Condé Nast Traveller esittelee niistä upeimpia. Näillä poluilla kelpaa patikoida!
1. West Coast Trail, Kanada

Vancouverin saarelta Kanadasta löytyy 75 kilometrin mittainen vaellusreitti, joka rakennettiin alkujaan haaksirikkoisten pelastamista varten. Saaren karikkoiset rannat kun koituivat monen aluksen kohtaloksi. Tätä nykyä polku toimii vaellusreittinä, jota monissa retkeilyoppaissa pidetään yhtenä maailman parhaista. Reitti kulkee metsien, soiden ja rantojen läpi, ja sen varrella voi ihmetellä niin vesiputouksia kuin villieläimiäkin.
2. Kalalau, Yhdysvallat

Kalalaun vaellusreitti kulkee Kauain saaren rantaviivaa pitkin Havaijilla. 18 kilometrin mittainen taival palkitsee kulkijansa päätepisteessään: se on ainoa tapa saavuttaa upea mutta eristetty Kalalaun hiekkaranta. Tottumattomalle vaeltajalle se ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto, sillä Kalalauta pidetään yhtenä maailman vaarallisimmista patikkareiteistä. Sen varrella on jokia, jotka tulvivat helposti ja polku on paikoin kapea sekä mutainen.
3. Tour du Mont Blanc, Ranska - Sveitsi - Italia

Tour du Mont Blanc on 170 kilometrin mittainen reitti, joka kulkee Alpeilla Ranskan, Sveitsin ja Italian alueella. Koko reitin patikoiminen vie keskimäärin 10 päivää. Tosin nopeamminkin voi taipaleen taittaa. Reitillä järjestetään myös ultrajuoksukisoja, joiden voittaja suoriutuu matkasta yleensä noin 20 tunnissa.
4. Sentiero Azzuro, Italia

Italian Cinque Terre on suosittu matkailukohde kauniiden maisemiensa ja idyllisten kyliensä ansiosta. Mutta siellä voi lomailla myös aktiivisesti. Alueen viittä kylää yhdistää vaellusreitti Sentiero Azzuro.
5. Appalachian Trail, Yhdysvallat

14 osavaltion läpi Appalakkien vuoristossa kulkevalla vaellusreitillä on mittaa noin 3 500 kilometriä. Taivallettavaa riittää siis useammalle lomalle. Reitti on myös hyvin suosittu: siellä patikoi joka vuosi vähintään 2 000 000 ihmistä.
6. Kilimanjaro, Tansania

Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori. Sen 5 895 metrin korkeudessa sijaitsevalle huipulle on kuitenkin suhteellisen helppo kiivetä. Siksi Kilimanjaro onkin suosittu vaelluskohde. Vuorella käy vuosittain 35 000 turistia.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

7. Torres del Paine, Chile

Chilen Torres del Paine on yksi maailman suosituimmista patikointikohteista. Siellä vaeltavat voivat ihmetellä jäätiköitä, lumihuippuisia vuoria, kauniita laaksoja ja kristallinkirkkaita vesiä. Koko luonnonpuiston kiertäminen kestää yhdeksän päivää.
8. The Narrows, Yhdysvallat

Reilut 25 kilometriä pitkiä The Narrows kulkee Virgin-joen rantoja pitkin, välillä myös itse joessa. Siellä kulkeva ei voi välttyä kastumasta, mutta upeat kanjonimaisemat ovat kyllä vaivan arvoisia.
9. Tongariro Northern Circuit, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin aktiivisinta tulivuorta Mount Ngauruhoeta kiertävä reitti tutustuttaa niin laavakenttiin kuin smaragdinvihreisiin järviinkin.
10. Israel National Trail, Israel

Koko Israelin läpi kulkeva vaellusreitti on pituudeltaan 1 100 kilometriä, ja sen kulkeminen vie keskimäärin 45-60 päivää. Libanonin rajalta etelän Eilatiin kulkevan reitin varrella voi ihastella raamatullisia maisemia, muinaisia roomalaisia raunioita ja Juudean vuoria.

MARIANNE ZITTING