keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Näin löydät halvat lennot ja säästät selvää rahaa

Perjantai 10.6.2016 klo 07.00

  

Haluatko kesälomaa varten mahdollisimman halvat lennot? Lue kahdeksan vinkkiä ja varaa matkasi fiksusti.

(MOSTPHOTOS)
1. Jousta matkan ajankohdassa
Kesällä matkailija saa varautua maksamaan lennoista hieman tavallista enemmän. Alku- tai loppukesästä lomailevat saattavat tehdä edullisempia löytöjä, kun taas keskikesällä hinnat ovat huipussaan.
Onko kesälomasi ajankohta joustava? Jos lomailet useamman viikon, kannattaa esimerkiksi viikon ulkomaanmatka ajoittaa mahdollisimman edullisille päiville. Viikonloput ovat kalleinta matkustusaikaa, sillä silloin matkustavat kaikki muutkin.
Monesti lentojen sanotaan olevan edullisimmillaan tiistaina. Lentohakua käyttäessäsi hae hintoja mahdollisimman monelle eri päivälle halvimman hinnan selvittämiseksi. Aikaiset aamulennot tai myöhäiset iltalennot ovat usein edullisimpia.
2. Toimi ajoissa - tai menetät parhaan hinnan
Mahdollisimman edullista lentoa hakevan tarjoushaukan tärkein nyrkkisääntö on toimia ajoissa, sillä lennot harvoin halpenevat lähtöpäivän lähestyessä. Paikkojen täyttyessä lippujen hinnat nousevat.
Jos matkan ajankohta on tiedossa ja bongaat hyvän hinnan, älä jää aikailemaan. Verkossa hinnat elävät jatkuvasti, ja jo seuraavana päivänä lento on voinut kallistua.
3. Vertaile hintoja - lentohaku auttaa
Onko sinulla tapana mennä suoraan useimmin käyttämäsi lentoyhtiön verkkosivuille etsimään lentoa? Parasta hintaa metsästävän matkailijan kannattaa käyttää lentohakua, joka kerää yhteen kaikkien lentoyhtiöiden edullisimmat tarjoukset.
Lentohaku antaa käyttäjän itse valita, minkälaista lentoa tämä etsii. Haluatko ehdottomasti suoran lennon vai hyväksytkö myös välilaskun? Lentohaku rajaa vaihtoehdot toiveidesi mukaan.
Etsi halvimpia lentoja Rantapallon lentohaun avulla
4. Välilasku voi kannattaa
Suorat lennot ovat usein kalliimpia kuin lennot, joissa on yksi tai useampi välilasku. Mieti oletko valmis pysähtymään matkan varrella, ja onko siitä saatu säästö kannattava. Kukaan ei halua hukata lyhyestä lomasta päiviä lentokentällä istumiseen, mutta tehokkaan välilaskun tuoma säästö on mukava lisä matkabudjettiin.
Vaihdollisia lentoja katsoessasi varmista, että vaihtoaika on reilun mittainen. Isoilla ja ruuhkaisilla lentokentillä vaihtoon kannattaa varata vähintään kaksi tuntia. Näin vältät mahdolliset myöhästymiset jatkoyhteydeltä tai matkatavaroiden jäämisen välilaskukohteeseen.
5. Lentäisitkö halvemmalla toisesta kohteesta?
Välilaskullisten lentojen lisäksi voit kokeilla valita lentohaussa matkan aloituskaupungiksi jonkun toisen lähikaupungin, jonne on Suomesta halpoja lentoja. Kokeile esimerkiksi Tukholmaa tai Kööpenhaminaa. Kohteesta ja ajankohdasta riippuen saatat säästää jopa satasia - Yhdysvallat on esimerkki kohteesta, jonne löytyy erityisesti sesongin ulkopuolella edullisia lentoja Tukholmasta.
Mikäli ostat erillisiä lentoja, joita ei ole merkitty samaan varaukseen, muista varata reilusti vaihtoaikaa. Lentoyhtiöt eivät korvaa menetettyjä yhteyksiä silloin, kun kyseessä on kaksi tai useampia eri varauksia.
6. Liity lentoyhtiön kanta-asiakkaaksi
Tietyn lentoyhtiön tai lentoyhtiöallianssin pisteiden kerääminen kannattaa erityisesti silloin, kun matkustat usein samaan kohteeseen. Lentojen keskittäminen yhdelle yhtiölle maksaa tällöin itsensä lopulta takaisin keräämiesi pisteiden muodossa.
Vaikka et matkustaisikaan tarpeeksi paljon pisteiden kertymistä varten, kannattaa silti liittyä lentoyhtiön kanta-asiakkaaksi. Joskus lentotarjouksia ja parhaita hintoja mainostetaan vain kanta-asiakkaille.
7. Näin saat selville parhaat tarjoukset
Omatoimisen hintojen vertailun lisäksi tarjouksia kannattaa kärkkyä seuraamalla lentoyhtiöiden omia ilmoituksia. Parhaiten pysyt kärryillä uusimmista tarjouksista tilaamalla lentoyhtiöiden uutiskirjeitä ja seuraamalla sosiaalisen median kanavia. Näin kuulet ensimmäisenä uusista tarjouksista ja kampanjoista.
Verkosta löytyy myös sivustoja, jotka keräävät tarjouksia ja parhaita hintoja valmiiksi matkailijoille. Ota seurantaan esimerkiksi Äkkilähtöjenja Pallontallaajien Facebook-sivut, joilla julkaistaan päivittäin poikkeuksellisen halpoja lentohintoja.
8. Tuleeko halpalentoyhtiö halvemmaksi?
Halpalento on aina halvempi - tai niinhän sitä ainakin luulisi. Lentoja vertaillessa kannattaa kuitenkin muistaa halpalentoyhtiöiden perimät lisämaksut matkatavaroista ja lennoilla nautituista aterioista.
Älä katso pelkkää lentohaun tarjoamaa hintaa, vaan selvitä myös lentoyhtiön käytännöt lisämaksujen suhteen. Kannattaa huomioida, että nykyään myös monet täyden palvelun lentoyhtiöt veloittavat matkatavaroista erikseen.
Usein halpalentoyhtiöt liikennöivät pienemmille lentokentille, joista on pidempi matka itse kohteeseen. Tarkista etukäteen millaiset yhteydet lentokentältä on kohteeseen ja mitä matka maksaa.
VINKKI Vertaile kaikkien yhtiöiden halvat lennot Rantapallossa
MARIA HIETALA / RANTAPALLO.FI