torstai 9. kesäkuuta 2016

Pikkuvessa uusiksi pikkurahalla

Torstai 28.11.2013 klo 13.58
 
  
Miten piilottaa vanha laatoitus? Entä miten saada lisää säilytystilaa pieneen vessaan? Sisustussuunnittelija vastaa.
Miten tätä lähtisi uudistamaan?
Miten tätä lähtisi uudistamaan?
Kysymys:
Kaipaan vinkkejä wc-uudistamiseen. Katto on kuultomaalattua panelia, lattia vaaleansinistä laattaa. Nämä ja wc-istuin jäisi, muut voidaan uusia. Laatoitusta emme haluaisi. Iso peili, säilytystilaa ja hyvä valaistus olisi toivomus, eikä kovin isolla budjetilla. Autatko tällaisissa pulmissa?
Hanna
Riia vastaa:
Hei Hanna, kiitos kysymyksestäsi.
Et kertonut vessanne kokoa, mutta ilmeisesti tämä kaikki, mitä kuvassa näkyy, on vessa kokonaisuudessaan.
Kerroit, että ette haluaisi seinille lainkaan laatoitusta. Jos laatoitus jätetään seinään, voi sen pinnoittaa esimerkiksi MICROFLOOR Cement design -materiaalilla (lisätietoa www.decos.fi). Tuote asennetaan aina yleensä toimittajan toimesta. Sävyvaihtoehtoja tälle pinnoitteelle löytyy todella hyvin, joten ihan varmasti löydätte sävyistä mieleisenne. Materiaali on vain 2-4 mm. paksuista ja se peittää nykyisen pinnan täysin, joten vanha laatoitus tai sen saumat eivät näy lainkaan tämän uuden pinnan alta. Tällä tavalla saadaan uusi pinta nopeasti ja helposti.
Ison peilin saatte parhaiten toteutettua, kun mittaatte peilin koon, minkä katsotte sopivaksi ja käytte tilaamassa sen paikallisesta lasitusliikkeestä. Peilin voisi liimata suoraan seinään ilman kehyksiä tai peilin taakse voisi tehdä kotelon, johon voidaan asentaa led-nauha, tällä tavalla saadaa peilin ympärille epäsuoraa valoa. Led-nauha voisi olla himmentimellä toimiva, jotta sitä saa tarpeen mukaan säätää. Jos kattoa ei uusita, voidaan hyödyntää olemassa olevia valaisinpaikkoja. Jos paikkoja on ainoastaan yksi, olisi kattoon hyvä löytää tarpeeksi tehokas ja sisustuksenne mukainen valaisin, jota voisi myös himmentää (Huom. katkaisijaan himmennin ko. valaisimelle).

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Kuvasta ei saa selville istuimen oikealle jäävän tilan kokoa, mutta arvioisin sen olevan noin 50cm. Tällöin voisi allaskaappi/-taso olla koko peräseinän leveydellä, silloin myös peili voi olla reilun kokoinen esimerkiksi koko seinän leveydellä, jos ei haluta peilikaappia tms. Peilikaapilla tai korkealla kaapilla saadaa toki lisää säilytystilaa. Tässä tapauksessa voin hyvin puhua koko seinän levyisen peilin puolesta, koska vessanistuin ei ole vasten peiliä.
Allas ja kaapisto lähtisivät peräseinän oikealta sivulta. Kaapiston taso jatkuisi yhtenäisenä laskutasona vessanistuimen oikealle sivulle. Tason alla voisi säilyttää esimerkiksi vessapaperirullia kannellisessa laatikossa ja roskista. Tason alapintaan voisi laittaa myös 1-2 matalaa laatikkoa, mutta on huomioitava miten syväksi vessanistuimen viereen jäävä taso voi olla, että laatikot pääsevät avautumaan kokonaan.
Säilytystilaa saadaan todella kivasti allaskaapin (laatikollinen) lisäksi korkealla sivukaapilla ja tason alle tulevilla matalilla laatikoilla.
Toivottavasti pääsette vessan sisustamisessa alkuun ja saatte aikaan teitä miellyttävän kokonaisuuden. Mukavaa joulunodotusta!
Sisustusterveisin,
Riia
Tässä Riian suunnitelma. Kuvan voi klikata isommaksi!
Tässä Riian suunnitelma. Kuvan voi klikata isommaksi!