keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Saarihyppelylle Thaimaassa - viisi tuntemattomampaa kohdetta

Keskiviikko 22.7.2015 klo 21.25

  
Trangin saarista odotetaan seuraavaa suurta saarihyppelykohdetta.
Trangin saaret ovat pysyneet suhteellisen tuntemattomina verrattuna esimerkiksi Lantaan, Phi Phiin ja Phuketiin.
Kristallinkirkkaine vesineen ja maisemineen ne vetävät kuitenkin hyvin vertoja suositummille turistisaarille.
Trangin saarilla voi myös vielä tavata uhanalaisia, merilehmien heimoon kuuluvia dugongeja.
Koh Libong

(MOSTPHOTOS)
Koh Libong on Trangin saarista suurin. Saarella on pieniä kalastajakyliä ja kumiviljelmiä, jotka ovat turismin lisääntymisestä huolimatta pysyneet toistaiseksi saaren suurimpina työllistäjinä. Libongilla on mahdollista päästä veneretkelle katsomaan yhtä Thaimaan viimeisistä dugong-yhdyskunnista.
Koh Mook

(MOSTPHOTOS)
Koh Mookin ykköskohde on Smaragdiluola (engl. Emerald Cave tai Morakot Cave - morakot tarkoittaa thaimaaksi smaragdia). Sen kätkemälle rannalle pääsee vain laskuveden aikaan ja uimalla läpi 80 metriä pitkän pimeän luolan.
Koh Kradan

(MOSTPHOTOS)
Koh Kradan on Trangin saarista tunnetuin ja siitä odotetaan Thaimaan seuraavaa suosikkikohdetta. Siellä on myös Trangin saarista eniten hotelleja. Syykin on selvä. Hiekkarannat ovat valkoiset ja vesi kristallinkirkasta. Rannalta pääsee suoraan snorklaamaan koralliriutoille.
Koh Ngai

(MOSTPHOTOS)
Pieni Koh Ngai on ollut reppureissaajien suosiossa, mutta kalliimpien lomakeitaiden myötä tilanne on muuttunut. Ngailta löytyy enemmän koskematonta viidakkoa kuin muilta Trangin saarilta. Saarella voi törmätä varaaneihin, apinoihin ja lukuisiin eri lintulajeihin.
Koh Ma, Koh Chueak ja Koh Wan
Näillä kolmella saarella ei majoitusmahdollisuuksia ole ja rannassa olevat kalliot ovat niin jyrkkiä, että saarille on liki mahdoton päästä. Saarten ympärillä on hyviä snorklauspaikkoja, kunhan muistaa varoa voimakkaita virtauksia.
Lähde: CNN

(ZUMAWIRE.COM/MVPHOTOS)
PIPSA PARKKINEN