keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Risteilylle pikkurahalla - viisi vinkkiä, joiden avulla säästät laivalomallasi



  

Kesällä risteilymatkailu käy kuumimmillaan, ja halpoja tarjouksia Tallinnaan tai Tukholmaan on entistä vaikeampi löytää. Katso ohjeet, joiden avulla pääset Itämerelle mahdollisimman halvalla.
Risteilymatkasta ei tarvitse maksaa maltaita.
Risteilymatkasta ei tarvitse maksaa maltaita. (MOSTPHOTOS)
Edullisten matkojen kohdalla nopeat syövät hitaat, eikä hyvää tarjousta kannata jäädä harkitsemaan pitkäksi aikaa. Erityisesti kesäaikaan tarjousmatkat käyvät kuumille kiville, joten sopivaan tarjoukseen on syytä tarttua heti.
1. Matkusta arkena
Risteilylle kannattaa lähteä kesälomalla tai vapaapäivinä, jolloin matkan ajankohta voi olla myös keskellä viikkoa. Lentojen tavoin myös risteilyt ovat tavallisesti arkisin viikonloppujen matkoja edullisempia, joten jos haluat säästää matkabudjetissa lähde risteilylle arkena. Parhaat tarjouslähdöt sijoittuvat usein sunnuntaille tai alkuviikolle.
2. Älä maksa lisäpalveluista
Mukava hytti, autopaikka ja buffet-ateria ovat lisämaksullisia palveluja, jotka nostavat risteilyn kokonaishinnan hetkessä monen budjetin ulottumattomiin.
Tavallisesti myös tarjoushintaiset Tukholman-risteilyt sisältävät vaatimattoman hytin, joka saattaa vaatia useamman henkilön varauksen. Lisämukavuudet, esimerkiksi paremmin varusteltu hytti, nostavat kuitenkin matkan kokonaishintaa huomattavasti, joten jos haluat halvimman mahdollisen matkan, unohda siis mukavuudet. Lyhyillä Tallinnan-risteilyillä matka-aika kuluu mukavasti myös ilman hyttiä.
Monille matkailijoille laivan buffet-ateria on risteilyillä välttämätön, mutta budjettimatkailija on tyystin eri mieltä. Laiva-ateriat ovat usein usean kymmenen euron hintaisia, joten ateria nostaa pikkurahalla ostetun risteilyn hintaa hetkessä. Risteilylle lähtevän budjettimatkailijan kannattaakin varustautua matkaa varten omilla eväillä, jotta matkan aikana ei tule houkutuksia tuhlailla aterioihin.
Oman auton tuominen laivalle helpottaa paitsi laivaan nousua ja sieltä poistumista myös matkustamista risteilykohteessa, mutta nostaa salamannopeasti myös matkan hintaa. Jos haluat selvitä mahdollisimman edullisesti, kannattaa auton tarve arvioida tarkasti.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

3. Tartu tarjoukseen heti
Edullisten matkojen kohdalla nopeat syövät hitaat, eikä hyvää tarjousta kannata jäädä harkitsemaan pitkäksi aikaa. Erityisesti kesäaikaan tarjousmatkat käyvät kuumille kiville, joten sopivaan tarjoukseen on syytä tarttua heti.
4. Vertaile hintoja
Laivayhtiöiden välinen hintakilpailu on kovaa erityisesti lähiristeilyillä, mistä syystä hintojen vertailu kannattaa aina. Hinnat näkyvät paitsi laivayhtiöiden omilla sivuilla myös kootusti verkon risteilyhakupalveluissa. Löydä paras hinta vertailemalla matkantarjoajia, päiviä sekä yhtiöitä.
5. Muista kanta-asiakkuudet
Laivayhtiöiden kanta-asiakkailleen myöntämät tarjoukset takaavat usein tavallista paremmat hinnat, mistä syystä eri yhtiöiden kanta-asiakkaaksi ryhtyminen on kannattavaa myös lompakolle. Matka-alennusten lisäksi kanta-asiakkaat saavat muun muassa erikoishintaisia palveluja laivalla, vain kanta-asiakkaille tarkoitettuja tarjouksia sekä alennuksia myös matkakohteissa.
INKA KJANJI/RANTAPALLO.FI