sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tiesitkö tämän vaikeiden tahrojen poistosta?

Torstai 9.6.2016 klo 14.14 (päivitetty 10.6.2016 klo 14.20)
 
  
Vaikeiden tahrojen poistamiseen löytyy jos jonkinlaisia keinoja ja vippaskonsteja.

(MOSTPHOTOS)
On kuitenkin muutama perusasia, joiden mielessä pitäminen saattaa seuraavalla kerralla ratkaisevasti helpottaa esimerkiksi vaikean punaviini- tai rasvatahran irrottamista lempivaatteestasi. Ensimmäinen ja tärkein sääntö tahranpoistossa on, että mitä nopeammin tahraa pääsee puhdistamaan sen parempi. Tuore tahra ei ole ehtinyt vielä imeytyä syvälle tekstiilikuituihin eikä ole ehtinyt kuivua kiinni kankaaseen. Jos kyseessä on vaatteelle läikkynyt neste, tuoretta tahraa kannattaa ensimmäisenä taputella varovasti talouspaperilla.
Seuraava vaihe riippuu saatavilla olevista tuotteista. Jos olet kotona ja käsillä on astianpesuainetta, kannattaa sitä hieroa tahraan ja sen jälkeen heti huuhdella lämpimällä vedellä. Jos astianpesuainetta ei ole saatavilla, voit kokeilla kivennäisvettä, joka auttaa laimentamaan tahraa.
Ensiaputoimien jälkeen vaate kannattaa pestä pesukoneessa niin pian kuin mahdollista käyttäen mahdollisimman tehokasta pesuainetta kuten Omo Pikkujätti tiivistettyä pyykinpesunestettä, jota voit käyttää myös tahran esikäsittelyyn. Kaada ja hiero pesunestettä kätevän annostelupallon avulla suoraan tahralle ennen pesukoneeseen laittoa. Tarkista aina kankaan värinpitävyys kaatamalla vähän ainetta huomaamattomaan kohtaan, tämän jälkeen voit kaataa ainetta suoraan tahralle. Muista aina noudattaa vaatteen pesumerkintöjä.
Mikäli vaikea tahra on jo ehtinyt kuivamaan kankaaseen voit ohittaa astianpesuaine- ja kivennäisvesivinkit. Kuivuneen tahran poistaminen aloitetaan esikäsittelemällä tahra nestemäisellä pyykinpesuaineella. Kaada tahralle ja hiero varovasti varmistaen, että neste imeytyy kunnolla kankaaseen. Pese vaate pesuohjeiden mukaan käyttäen valkaisuainetta sisältävää pesujauhetta kuten Bio Luvil Classic.
Itsepäisiin varsinaista valkaisua vaativiin tahroihin löydät vinkit täältä: