sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Trafi: Yksi liikennekuolema maksaa lähes 2,8 miljoonaa euroa

Keskiviikko 8.6.2016 klo 13.42 (päivitetty klo 15.58)
 
  
Yksi liikennekuolema maksaa yhteiskunnalle noin 2,77 miljoonaa euroa, ilmenee Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Liikenneviraston tilaamasta tuoreesta tutkimuksesta.
Liikenneturvan mukaan tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi ainakin 254 ihmistä vuonna 2015. Määrä on yli kymmenen prosenttia suurempi kuin edellisenä vuotena. Loukkaantuneiden määrä kuitenkin väheni.
Liikenneturvan mukaan tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi ainakin 254 ihmistä vuonna 2015. Määrä on yli kymmenen prosenttia suurempi kuin edellisenä vuotena. Loukkaantuneiden määrä kuitenkin väheni. (VILLE RINNE)
Sen mukaan vakava loukkaantuminen liikenteessä maksaa 790 000 euroa ja lievä loukkaantuminen noin 34 000 euroa. Kustannukset sisältävät arviot muun muassa pelastustoimen, sairaanhoidon, kuntoutuksen ja uudelleen koulutuksen kustannuksista, menetetystä työpanoksesta ja menetetystä hyvinvoinnista, Trafin tiedotteessa kerrotaan.
Laskelmat on edellisen kerran päivitetty 2000-luvun vaihteessa. Trafin erityisasiantuntijan mukaan kuoleman kustannukset ovat tuosta ajankohdasta nousseet hieman. Henkilövahinko-onnettomuuksien kustannukset sen sijaan alenivat selvästi.
- Kustannusten aleneminen kuvastaa vakavien loukkaantumisten vähenemistä ja liikenneturvallisuuden paranemista, kertoi Trafin erityisasiantuntija Riikka Rajamäki tiedotteessa.
Päivitys 8.6. kello 15.58: Lisätty tieto siitä, mistä arvioidut kustannukset koostuvat.
STT