perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kuumat vinkit Viron kesään - tässä parhaat tapahtumat!

Lauantai 11.6.2016 klo 11.39

  

Viro on suosittu kesäkohde suomalaisten matkailijoiden joukossa. Katso tästä parhaat tapahtumavinkit eteläiseen naapurimaahan ja vietä onnistunut loma!
Tallinnassa järjestetään kesän aikana katuruokafestivaalit, meripäivät ja kukkaisfestivaalit.
Tallinnassa järjestetään kesän aikana katuruokafestivaalit, meripäivät ja kukkaisfestivaalit. (MOSTPHOTOS)
1. Herkuttele Tallinnan katuruokafestivaalilla
Toinen toistaan herkullisemmat katuruoat valtaavat Tallinnan 10.-11. kesäkuuta 2016. Tallinnan kansainvälinen katuruokafestivaali Grillfest 2016 esittelee monipuolisen kattauksen kansainvälisiä herkkuja kaikkialta maailmasta: tapahtumaan osallistuu yli 60 ruoka- ja juomapaikkaa paitsi Virosta myös ulkomailta.
Mukana on Telliskiven Loomelinnan ruokapaikkoja, virolaisia ruokarekkoja, mielenkiintoisia katuravintoloita, kokkitähtiä sekä Viron makutaikureita. Lisäksi tapahtumassa voi maistella ulkomaisten pop up -ravintoloiden ja kansainvälisten ruokarekkojen antimia. Tapahtuma pyrkii myös ekologisuuteen, sillä ravintolat tarjoavat ensimmäistä kertaa ruokaa ainoastaan biohajoavista tai kierrätettävistä astioista.
Grillfest 2016, Tallinna 10.-11. kesäkuuta 2016
2. Nuuhki meri-ilmaa Tallinnan meripäivillä
Koko Viron suurin meri- ja perhetapahtuma Tallinnan meripäivät yhdistää sekä merenkulkuun että satamaan liittyvät tapahtumat. Kolmen päivän mittaisen ilmaistapahtuman aikana kävijöille tarjotaan mahdollisuus tutustua esimerkiksi erilaisiin suuriin aluksiin.
Ohjelmassa on lisäksi konsertteja, veneajeluja, Tallinn Race -purjehduskilpailu sekä useita esityksiä.
Tallinnan meripäivät, Tallinna, 15.-17.7.2016
3. Tanssi läpi yön elektronisen musiikin festivaaleilla
Suomalaista perua oleva Weekend Festival järjestetään Virossa jo toista kertaa elokuussa 2016. Elektronisen musiikin festivaali kokoaa yhteen jopa yli 50 kansainvälisesti tunnettua ja suosittua DJ:tä.
Festivaalikansa voi valita festarikaupungin useiden vaihtoehtojen joukosta, sillä tapahtuma järjestetään samanaikaisesti paitsi Viron Pärnussa myös Helsingissä ja Tukholmassa. Kolmipäiväinen festivaali virolaisessa rantakaupungissa on unohtumaton elämys.
Weekend Festival, Pärnu, 4.-6. elokuuta 2016

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

4. Fiilistele musiikkia järven rannalla
Elokuussa järjestettävät Leigon järvimusiikkipäivät ovat tunnettu tunnelmallisena festivaalina. Kaksipäiväiset, 5.-6. elokuuta järjestettävät festivaalit tuovat järven keskelle nostetulle lavalle paitsi klassista musiikkia myös rockia, ja järven rannoilla kerääntyy tuhansittain yleisöä.
Leigon järvimaisemissa voi kuunnella tänä vuonna muun muassa virolaissäveltäjäArvo Pärtin tuotoksia, mutta musiikkiesitysten lisäksi tapahtumassa voi ihastella muun muassa tuliesityksiä ja ilotulituksia.
Leigon järvimusiikkipäivät, Leigo, 5.-6.8.2016
5. Ihastu Tallinnan kukkaisfestivaalin tuotoksiin
Seitsemättä kertaa järjestettävä Tallinnan puutarhasuunnittelufestivaali herättää Tornien aukion upeaan kukkaloistoon. Vuoden 2016 festivaalin teemat, kukkien leikki ja yleinen puutarhadesign, tarjoavat kävijöille kauneutta ja muuttavat keskiaikaisen kaupunginmuurin vieressä sijaitsevan alueen näyttäväksi kukkamereksi.
Koko kesän mittainen tapahtuma kestää kolme kuukautta.
Tallinnan puutarhasuunnittelufestivaali, Tallinna, 22.5.-28.8.2016
Vertaile ja varaa risteilyt Rantapallon risteilyhaulla.
Lue lisää vinkkejä Viroon Rantapallon kohdeoppaasta.
INKA KHANJI/RANTAPALLO.FI