torstai 16. kesäkuuta 2016

Viisi vinkkiä mökkipyykkärille - näiden avulla pyykinpesu on helppoa

Torstai 16.6.2016 klo 08.44

  

Sähköttömällä mökillä pyykin peseminen vaatii vaatteiden käsinpesua, joka saattaa vaikuttaa vaivalloiselta, mutta on varsin yksinkertaista ja helppoa.

(MOSTPHOTOS)
Alla viisi vinkkiä kaikille Suomen suven mökkipyykkäreille:
1. Ennen kuin aloitat, varmista että käytössäsi on riittävästi puhdasta vettä. Etenkin huuhtelu voi vaatia useamman kierroksen, jolloin vettä saa olla runsaasti. Jos peset useamman vaatekappaleen, valitse veden lämpötila alhaisimman pesuohjeissa annetun lämpötilan mukaan.
2. Valitse sopiva pesuaine, joka puhdistaa tehokkaasti, mutta on riittävän mieto käsiesi iholle. Hyvin herkälle iholle suositellaan suojakäsineiden käyttöä aina pestessä pyykkiä käsin. Muista myös annostella pyykinpesuainetta tarkasti ohjeen mukaan! Esimerkiksi käsinpesuun sopivassa nestemäisessä Bio Luvil Wool&Silkissä on käsinpesuun annettu erillinen annosteluohje; 30ml/10L vettä. Täytä vati, ämpäri tai lavuaari oikeanlämpöisellä vedellä, sekoita pesuaine veteen ja varmista, että se liukenee veteen kokonaan ennen pyykin lisäämistä. Nestemäinen pesuaine liukenee selvästi jauhetta nopeammin, joten sopii myös siksi paremmin käsinpesuun.
3. Laita kaikki vaatteet veteen yhtä aikaa. Jos niissä on tahroja, jätä ne likoamaan 15-30 minuutiksi niin säästyt turhalta hinkkaamiselta ja hikoilulta. Liottaminen on muutenkin parempi vaihtoehto etenkin herkille materiaaleille, sillä voimakas hankaaminen vahingoittaa helposti kangasta. Liottamisen jälkeen käy kukin vaatekappale läpi varovasti hieroen, keskittyen erityisen likaisiin kohtiin.
4. Valuta kaikki likainen vesi vaatteista ja huuhtele vaatteet huolellisesti puhtaassa vedessä riittävän monta kertaa, jotta saat varmasti pesuaineen huuhtoutumaan pois.
5. Jos peset pyykkiä vesistön lähellä eikä ole pääsyä likavesikaivolle, älä kuitenkaan laske pesuainevettä suoraan järveen tai mereen. Joutsenmerkityt tuotteet, esimerkiksi Neutral pyykinpesunesteet, ovat käyneet läpi tiukan vaatimusprosessin ja niiden katsotaankin olevan ympäristöystävällisiä.
Lisää vinkkejä pyykinpesuun löydät täältä:https://www.cleanipedia.com/fi/pyykinpesu