keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

5 asiaa, jotka sinunkin pitäisi tehdä ennen aamuyhdeksää, jos haluat olla hoikka

Keskiviikko 1.6.2016 klo 06.30
 
  
News.comin mukaan nämä aamutavat auttavat pysymään hoikempana.
Terveellinen aamiainen tekee monella tavalla hyvää.
Terveellinen aamiainen tekee monella tavalla hyvää. (MOSTPHOTOS)
Aamurutiinien muuttaminen voi auttaa pitämään kilot kurissa, kertoonews.com. Nämä viisi tapaa kannattaa siis omaksua.
1. Liiku
Liikunnan harrastamiselle ei ole tutkimuksissa löydetty yhtä ehdottomasti parasta aikaa vuorokaudessa. Aamutreenillä on kuitenkin yksi hyvä puoli: näin liikunta saadaan hoidettua heti pois alta. Tutkimuksissa on havaittu, että aamuisin liikkuvilla tapa pysyy paremmin yllä. Aamulla aikataulusta on helpompi pitää kiinni, kun kilpailevia aktiviteetteja on vähemmän. Esimerkiksi pitkäksi venynyt työpäivä ei pääse sotkemaan aikataulua.
2. Syö kunnollinen aamiainen
Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan terveellinen aamupala säännöllisesti syötynä voi auttaa pitämään kolesterolin kurissa ja suojata kakkostyypin diabetekselta. Hyvästä aamiaisesta on todettu olevan apua myös muistitehtävien suorittamisessa. Lisäksi se auttaa pitämään napostelunhalun kurissa.
3. Hengitä syvään
Ihminen vetää päivän aikana keskimäärin 23 040 hengenvetoa. Niistä kovin moni vain ei ole rentouttava. Jokaisesta päivästä kannattaisi varata pari minuuttia tietoiseen hengittämiseen ja rauhoittumiseen. Hengitysharjoituksista on hyötyä niin keholle kuin mielellekin. Ne aktivoivat parasympaattista hermostoa, mikä voi auttaa pitämään verenpaineen sekä sykkeen kurissa ja hillitsee stressiä. Sulje siis silmäsi ja keskity hitaaseen, syvään hengitykseen. Hengitysharjoituksia voi tehdä vaikkapa työmatkalla bussissa tai junassa, tai ne voi hoitaa vuoteessa heti herättyään.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

4. Ole täsmällinen
Kannattaa opetella nousemaan joka aamu ylös samaan aikaan. Näin sisäinen kello pysyy paremmin rytmissään, ja se puolestaan pitää ruokahalua, stressiä ja verensokeria säätelevät hormonit paremmin tasapainossa. Liian pitkään nukkuminen tai myöhään valvominen häiritsevät näiden hormonien toimintaa. Energiatasot kärsivät ja ruokahalu kasvaa turhan suureksi.
5. Nesteytä
Pitkien yöunien aikana kehon nestetasapaino kärsii. Heti aamusta kannattaakin juoda vettä korvaamaan yön aikana hävinnyt neste. Ja vaikka sitruunavettä hehkutetaankin, tekee sen happamuus hallaa hampaille. Siksi jano onkin fiksumpaa tyydyttää tavallisella vedellä.
MARIANNE ZITTING