torstai 5. toukokuuta 2016

Esittelyssä tulevan kesän yllätyskohteet - vietä erilainen rantaloma Balkanilla

Maanantai 2.5.2016 klo 15.03
Oletko juuttunut rutiineihin? Suuntaatko aina samoille rannoille? Ennen kuin varaat tulevan kesän lomamatkan, tutustu Balkanin alueen kiehtoviin ja edullisiin lomamahdollisuuksiin.
Albanian Saranda houkuttelee kristallinkirkkailla vesillään.
Albanian Saranda houkuttelee kristallinkirkkailla vesillään. (MOSTPHOTOS)
Itä-Euroopassa sijaitsevan Balkanin suosio matkakohteena on jatkuvassa nousussa, mutta toistaiseksi tämä ei näy vielä alueen hinnoissa. Edullista ja erilaista rantalomaa metsästävän kannattaakin suunnata esimerkiksi Montenegroon tai Albaniaan. Balkanilainen vieraanvaraisuus, pysäyttävät maisemat ja kiinnostavat kohteet ihastuttavat monenlaista matkailijaa.
Esittelyssä viisi kiinnostavaa kohdetta Balkanilla!
Vilkasta yöelämää tai rauhallista perhelomailua Montenegron Rivieralla
Budvan kaupunki on Montenegron matkailun keskus.
Budvan kaupunki on Montenegron matkailun keskus. (MOSTPHOTOS)
Unohda Ranskan Riviera, tänä kesänä Montenegron rannikko valloittaa. Kirkkaan turkoosi Adrianmeri, palmut ja Montenegron upeat vuoret tekevät kohteesta ikimuistoisen.
Hiekkarannoistaan tunnetun Budvan kaupungin rantaviivaa kutsutaan Budvan Rivieraksi, ja se onkin Montenegron matkailun keskus. Kesäkuukausien aikana Budva sykkii elämää ja Välimeren tunnelmaa. Päivät on helppo kuluttaa rannalla, kun taas illalla ravintolat ja baarit palvelevat yömyöhään.
Herceg novin kaupunki Montenegrossa on myös viehättävä lomakohde.
Herceg novin kaupunki Montenegrossa on myös viehättävä lomakohde. (MOSTPHOTOS)
Budvasta vain noin tunnin bussimatkan päässä sijaitsee Herceg novin kaupunki, joka on myös viehättävä lomakohde. Herceg novin rannat eivät vedä vertoja Budvan hietikoille, mutta mahdollistavat kuitenkin uimisen ja auringonpalvonnan. Herceg novi on Budvaa rauhallisempi kohde, ja voi tästä syystä sopia paremmin lapsiperheille ja rauhaa hakeville.
Mikäli rantalomailu alkaa kyllästyttää, ei kannata jättää väliin vierailua Montenegron historiallisessa Kotorin kaupungissa.
Albania yllättää kauneudellaan
Albania on kenties vuoden yllättävin rantalomakohde, joka vetää vertoja välimerellisille kilpailijoilleen. Kuvankauniin Sarandan kristallinkirkkaat vedet kutsuvat vilvoittelemaan. Pieni viilennys voikin olla tarpeen, sillä kesä-elokuussa aurinkoisessa Sarandassa elohopea voi nousta yli 30 asteeseen.
Sarandan rannat koostuvat tyypillisesti pienistä kivistä, mutta bussilla pääsee parinkymmenen kilometrin päähän Ksamilin paratiisimaiselle hiekkarannalle. Keskikesällä Sarandassa riittää vilskettä ja yöelämää, mutta edelleen lämmin syyskuu on jo huomattavasti rauhallisempaa aikaa.
Saranda sijaitsee vain puolen tunnin lauttamatkan päässä Kreikan Korfusta, joten myös sinne voi tehdä päiväretken Albanian-lomalla.
Kulttuurintäyteinen rantaloma Nessebarissa
Bulgarian Nessebarin vanhakaupunki vetää turisteja puoleensa.
Bulgarian Nessebarin vanhakaupunki vetää turisteja puoleensa. (MOSTPHOTOS)
Bulgarian rantakohteet ovat monille suomalaisille tuttuja, mutta Nessebar tarjoaa muutakin kuin hiekkarantaa. Mustanmeren rannalla sijaitseva kaupunki on tunnettu vanhastakaupungistaan ja kulttuurihistoriastaan.
Kaupungin uuden osan kerrostalot, hotellit ja kauppakeskukset ovat täydellinen vastakohta vanhankaupungin vuosisatoja vanhoille rakennuksille. Kulttuurinnälkäisen kannattaa tutustua vanhankaupungin muureihin ja kirkkoihin, mutta kaupungissa pääsee myös rannalle rentoutumaan.
Postikorttimaisemia Ohridjärvellä
Makedonian Ohridjärvi on yksi Euroopan syvimmistä ja vanhimmista järvistä.
Makedonian Ohridjärvi on yksi Euroopan syvimmistä ja vanhimmista järvistä. (MOSTPHOTOS)
Balkanilta löytyy merenrannan lisäksi myös upeaa järvimaisemaa. Näistä parhaimmistoon kuuluu satumainen Ohridjärvi ja samanniminen kaupunki sen rannalla Makedoniassa.
Auringossa kimaltava kirkasvetinen Ohridjärvi on yksi Euroopan vanhimmista ja syvimmistä järvistä. Järveen voi tutustua esimerkiksi sukeltamalla tai kajakin kyydistä. Myös uiminen onnistuu, vaikka Ohridjärven rannat eivät ole kaikista houkuttelevimpia.
Järveä reunustavat majesteettiset vuoret sekä sen kupeessa sijaitseva historiallinen kaupunki antavat Ohridjärvelle sen ainutlaatuisen tunnelman.
Maineensa veroinen Dubrovnik
Kroatian Dubrovnikin vanhakaupunki on keskikesällä ruuhkainen.
Kroatian Dubrovnikin vanhakaupunki on keskikesällä ruuhkainen. (MOSTPHOTOS)
Kroatian Dubrovnik ei kenties ole Balkanin kohteista yllättävin, mutta se on ansainnut maineensa lumoavana matkakohteena. Vaikuttava vanhakaupunki, mykistävän kauniit auringonlaskut sekä upeat rannat tekevät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen.
Dubrovnikin suosio näkyy keskikesällä ruuhkaisena vanhanakaupunkina sekä kohoavina hintoina. Mikäli Dubrovnikissa matkaava haluaa paeta kaupungin vilinää, matkustaa sieltä helposti taksilla tai bussilla rauhallisempaan ja edullisempaan naapurimaahan Montenegroon.
Löydä parhaat lennot Balkanille Rantapallon lentohausta!
ANNA MÄKELÄ / RANTAPALLO.FI
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä ?